Социолози: Дянков и Цветанов не са за президенти

Симеон Дянков и Цветан Цветанов са едни от най-спорните фигури в това правителство. Генерал-губернатори могат да станат, но президенти – никога.

Това каза Цветозар Томов – социолог в агенция „Скала”, цитиран от „Фокус“. Според него двамата вицепремиери не са подходящи за президентския пост.

„За да бъдеш избран за президент, поне не трябва да будиш остри, противоречиви реакции сред хората, които те избират. Това са двама души, спрямо които половината хора, които се интересуват от политика, изпитват ненавист, другата половина – нещо им се радват и кефят”, коментира социологът. Той изрази предположение, че премиерът Бойко Борисов иска да внуши, че няма амбиции за президентския пост.

„Това най-вероятно означава, че точно за този пост има амбиции”, каза Томов и допълни: „Нищо сериозно не виждам в това подхвърляне на г-н Борисов. То е абсолютно без повод, безпредметно. Утре може да подхвърли друго. Вдругиден може да каже, че е срещнал някой на разклона за Каспичан и той ще ни е президент“.
По думите на Цветозар Томов в момента изобщо не може да се прави прогноза каква ще е ситуацията след година, когато ще са президентските избори. „Премиерът би трябвало да бъде изключително разтревожен от ситуацията в страната”, каза социологът.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *