Социолози за импийчмънта: Декларираните мотиви са ужасно изкуствени, слаби и абсолютно абстрактни.

София /КРОСС/ Декларираните мотиви са ужасно изкуствени, хората се интересуват от съвсем различни неща, отколкото импийчмънта на президента. Това заяви в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия Антоанета Христова, политически психолог. Хората, които го искат, са предимно от дясната страна, те възприемат Първанов като символ на червената партия.
 Според психолога Васил Пенев, ще има няколко часа дебати – това искат всички парламентарни групи. Той заяви, че мотивите са изключително слаби и абсолютно абстрактни.
Депутатът от Синята коалиция Асен Агов каза, че 155 депутати са достатъчно число за импийчмънт. Нямам намерение да коментирам Яне Янев и неговите изяви, каза той. Първанов е символ на миналото и не помага на сегашното правителство да се справя с кризата, категоричен бе депутатът. За да не се бият хората по площади, се говори в парламента. „Президентът скри, че е сътрудничил на ДС, когато се явяваше за втори мандат“, каза той. Сега става въпрос за морални стойности и човешко достойнство, заяви Агов. Той добави, че президентът е нарушил основни практики, когато е правил записи на разговорите си с хората.
Според депутата Петър Корумбашев от Коалиция за България, дебатите в парламента не „са говорилня“, тъй като там се изразяват позициите на хората, чийто представители са депутатите. Той изрази недоумението си от позицията на лидера на РЗС Яне Янев, като подчерта, че той сменя позициите си като носни кърпи. Не е сериозно, когато някой „не е на кеф спрямо президента“, да се иска промяна в Конституцията, каза Корумбашев по повод изказването на Агов, че трябва да има промяна в Конституцията. Когато разговаря президент с вицепремиер, това не е личен разговор, контрира Корумбашев, по повод твърдението на Агов, че президентът е нарушил основни практики. Нали това общество е за по-голяма публичност, запита риторично той.
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *