Спадът в някои сектори от индустрията за първото тримесечие на годината у нас е надхвърлил 50%

Спадът в някои сектори от индустрията за първото тримесечие на годината у нас е надхвърлил 50%. Пикът на икономическата криза в производствената сфера е вече близо, но услугите тепърва ще понасят ударите на кризата. Това прогнозира пред БНР председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.
„При всички случаи тези работници, които са освободени или работят на намалено работно време, ще получат много по-малко възнаграждение, и с тези много по-малко пари ще могат да купят много по-малко услуги. Така че неизбежно с известно закъснение на времето това ще се разпространи и в сферата на услугите. Там няма да бъде толкова дълбоко, колкото в сферата на реалното производство“, каза той.
В условията на кризата бизнесът е възпрепятстван допълнително от редица регулаторни режими, които общините въвеждат без законово основание, посочи Велев. От друга страна законовите режими са администрирани по ред, който създава възможност за корупционни практики. Затова от Икономическия и социален съвет ще внесат предложение до властта за по-добро качество на нормативните актове и по-малко бюрокрация.

insurance.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *