Спад на индустриалните печалби в Китай свали цената на медта

Медта се търгува близо до най-ниската си стойност от седмица, след като доклад показа по-слабо повишение на индустриалните печалби в Китай през юли, спрямо предходния месец, пише Bloomberg.

Повишението на печалбата на индустриалните компании в Китай е 13.5% за юли, спрямо 17.9%, отчетени през юни. В петък се очакват данни за икономическия растеж на САЩ. Потребителското доверие в Германия се понижи повече от прогнозираното, което допълнително стресира пазарите.

Медта за доставка след 3 месеца на металната борса в Лондон поевтиня с 0.2% до $7 031.50 за тон. Цените на метала са паднали с 1.2% през август, като са на път да отчетат първи месечен спад от април.

В Ню Йорк фючърсите за декември се търгуваха на цена $3.2015 за паунд, а медта за октомври поевтиня с 0.3% до $8190 за тон на борсата в Шанхай.

На Лондонската метална борса оловото и цинкът поевтиняха, а калаят поскъпна. Цените на никела и алуминия останаха почти без промяна.

Петролът Brent остава без съществена промяна в цената в началото на търговията днес, 28 август. Американският West Texas Intermediate поевтиня за пръв път от 3 дни, след като данни показаха увеличаване на запасите на суровината в САЩ.

Фючърсите на Brent за октомври поскъпна с 2 цента до $102.60 за барел на 27 август. Днес европейският бенчмарк се търгува на цена $102.68 в 10ч. българско време.

WTI за се търгува на цена $93.63. Фючърсите поскъпнаха с 2 цента в сряда до $93.88. Обемът на търговията беше с 55% над средния за 100 дни.

Премиумът на Brent спрямо WTI е $9.05, спрямо $8.72 в сряда.

Запасите на петрол в Кушинг, най-големият център за доставка на суровината в САЩ са се увеличили за четвърта седмица, сочат данните на Енергийната информационна администрация. САЩ е най-големият потребител на петрол в света.

В Либия, производството на петрол вероятно ще се увеличи. В сряда страната е произвела 630000 барела.

Пшеницата поевтиня за пръв път от 3 дни, след като перспективите за рекордно производство засенчиха притесненията за доставките от Черноморския регион.

Фючърсите за декември загубиха 0.6% до $5.59 за бушел на стоковата борса в Чикаго и се търгуваха на цена $5.61 в 10:30ч. в Сингапур.

Царевицата за доставка през декември поевтиня с 0.3% до $3.64 за бушел на път да отчете четвърти месец на загуба. Соята за доставка през ноември поскъпна с 0.3% до $10.265 за бушел, с което сви загубата си за месеца.

Цената на памука вероятно ще падне до най-ниската си стойност от 5 години заради забавяне на търсенето в Китай, най-големият потребител на стоката. От друга страна Индия очаква рекорден добив, което ще свали цената още.

Фючърсите на памука са поевтинели с 31% след като на 26 март отчетоха 2-годишен връх от 97.35 цента. Днес стоката се търгува на цена 67.13 цента на борсата ICE Futures в САЩ.

Вносът на памук от Китай се е понижил с 39% до 1.67 млн. тона през първите седем месеца на годината, спрямо година по-рано, сочат данни на митниците. Страната притежава повече от половината запаси в света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *