Спарки Елтос сключи дългосрочен договор с Bosch

Спарки Елтос АД, гр. Ловеч, чрез дъщерното си дружество SPARKY Power Tools GmbH, е сключило нов договор за дългосрочно сътрудничество и доставка с Robert Bosch GmbH (BOSCH), Германия, съобщи дружеството чрез сайтаInfostock.bg.

Договорът регламентира доставката на ръчни електроинструменти, електродвигатели и компоненти за електроинструменти, произведени от Спарки Елтос АД, за дружества от групата на BOSCH.

Групата BOSCH има годишен оборот от близо 49 млрд. евро и персонал от 290 хил. служители, по данни за отчетната 2014 г. Дейността ѝ е обособена в четири основни направления – мобилни решения, включващо решения за автомобилната промишленост, индустриални технологии, енергийни и строителни технологии и потребителски стоки, включително електроинструменти, като приходите от продажби на това направление за 2014 г. са близо 4.2 млрд. евро при персонал от 17 хил. служители.

Групата BOSCH е представена в Европа, Америка и Азия, с най-значителни приходи от продажби в Германия, Франция, Великобритания, Италия, САЩ, Китай и Япония.

В днешната търговия на БФБ, на 27 юли до 12:00 часа бяха прехвърлени 21 571 лота на Спарки Елтос АД за 17 876 лева на цена от 0.85 лева за акция. Книжата на базираното в Ловеч дружество са сред активно търгуваните на борсата.

От началото на годината цената на книжата на Спарки Елтос АД са понижили стойността си с 5.56% до пазарна капитализация от 14 225022 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *