Спасителните екипи на МДПБА ликвидират последици от тежките наводнения

Спасителните екипи на Министерството на държавната политика при бедствия и аварии /МДПБА/ ликвидират последици от тежките наводнения във всички райони, където вчера паднаха проливни дъждове. Това се посочва в съобщение на министерството.

Остава обявеното бедствено положение в общините Цар Калоян, Пазарджик, както и в част от община Иваново, област Русе.

В община Цар Калоян продължават издирвателните дейности на трима души, които са в неизвестност. По последни данни, жертвите от наводнението в Цар Калоян са петима.

Очаква се експерти от Геозащита да направят оглед и оценка на състоянието на стените на миркоязовирите. Ще бъдат предприети мерки за възстановяването на съоръженията, допълват от министерството.

Спасителните екипи от МДПБА и от РС“ПБЗН“, както и групи от общински фирми, ще започнат да отводняват жилищата и дворовете в града. Ще бъдат разчистени улиците, а отпадъците ще бъдат изнесени.

На територията на област Русе всички кметове на населени места около реките Бели и Русенски Лом са предупредени за възможна нова вълна. Тези реки минават през районите, където вчера валяха проливните дъждове и нивото им се е повишило с около един метър.

За опасността от наводнение са известени жителите от населените места на община Иваново. Има готовност при необходимост за извеждане на хората от къщите, които са в близост до реките.

Дейностите по ликвидиране на последиците от наводненията продължават и в областите Пазарджик, Монтана, Шумен, Пловдив, София, Благоевград и Бургас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *