Спас Русев спечелил ”Виваком” за 330 млн. евро

Фирма, свързана с българина Спас Русев, спечели търга за “Виваком“ след 16 часова битка, стигнала до цена от 330 млн. евро.В 4 часа тази сутрин е завършил аукционът за телекома в Лондон.

Двама внесоха 20 милиона евро депозит, за да участват в наддаването за „Виваком“ – гръцкият предприемачПанос Германоси българинътСпас Русев, който е близък до бившия премиер Симеон Сакскобурготски.

Търгът, който организира „ВТБ капитал“ – Лондон, е започнал в 11 часа българско време в четвъртък и е завършил в 4 часа сутринта днес. Появило се е напрежение, тъй като в регламента не е било предвидено толкова дълго време да се наддава и е имало спороведали да прекъснеслед полунощ или да продължи.

По време на аукциона оценката на “Виваком” скочила над 10 пъти. Към 19 часа българско време вчера сумата била около 280 милиона евро. Така на практика нощното наддаване е увеличило цената с близо 50 милиона евро. При 330 милиона евро се е отказал вторият кандидат – Панос Германос.

Той в момента контролира гръцката Olympia, твърдят анализатори на сделката. Гръкът, известен с веригата едноименни магазини у нас, има инвестиции в имоти, телекомуникации и екопроекти. Фактът, че в телекомуникациите Германос е имал за партньор Тор Бьорголфсон, породи очакването, че двамата играят в отбор и за “Виваком”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *