Спестяванията на домакинствата приковават вниманието през седмицата

Миналата седмица статистиката показа, чедефлацията в страната е успокоила темпото си за пръв път от половин година. През март тя е 0,2% на месечна и 2,4% на годишна база.

Правителството пък предвиждаплавен спад на бюджетния дефицит до 0,9% през 2017 г.Същевременно стана ясно, чеще бъдем домакин на срещите на МВФ и Световната банка през 2015 г.

И още от празничните дни. Според прогнозите на експертитепо Великден в чужбина сме изхарчили почти колкото и у нас. С края на зимния туристически сезон Бранимир Ботев съобщи, че туристите в зимните ни курорти са се увеличили с над 2 на сто спрямо миналата година.

Първият ден от новата седмица – Великипонеделник(21 април), е все още почивен ден. А ето какво предстои в следващите четири работни дни:

Въввторник(22 април) – първият работен ден за седмицата – ще се проведе общото събрание на Зенит имоти АДСИЦ.

Всряда(23 април) Националният статистически институт (НСИ) и Българска народна банка (БНБ) ще публикуват информация, касаеща сектор „Държавно управление”, отнасящи се както за последното тримесечие на 2013 г., така и за цялата изминала година.

НСИ ще изнесе данни за нефинансовите сметки по институционалните сектори за последните три месеца на 2013 г. и информация за пазарните цени на жилищата за първото тримесечие на 2014 г.

Акционерите на Петрол АД ще се съберат за своето общо събрание, на което ще обсъждатпредстоящото увеличение на капитала. Компанията ще се опита да набере 273 млн. лв., като подписката ще бъде успешна при набиране на 200 млн. лв.

Зачетвъртък(24 април) няма предвидени събития.

Впетък(25 април) БНБ ще изнесе паричната статистика за март, както и информация за брутния външен дълг към февруари.През февруари домакинствата добавиха нови 114 млн. лв. към спестяванията си. По този начин спестяванията на населението нараснаха с близо 10% за последната година до рекордните 38,5 млрд. лв.

Акционерите на Декотекс АД са избрали последния ден от седмицата, за да проведат своето общо събрание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *