Спипаха бивш МВР-шеф, участвал в банда за обири

Бившият началник на Районното управление на МВР в Бяла Слатина Тони Костадинов, уволнен по случая с „частния КАТ“, е бил част от банда за обири.
Организираната престъпна група за извършване на кражби и обири е действала на територията на цялата страна и е била разбита след опит за обир на обменно бюро в Пловдив на 18 декември.
Тогава са задържани трима души – Иван Радков – Рамото, Петър Николов – Пашката, Димитър Баталски – Бомбата, които се опитали да пробият дупка в стената на обменното бюро. Те са криминално проявени. При задържането им не са оказали съпротива, не са имали оръжие, но са се опитали да избягат и единият от тях е задържан с помощта на полицейско куче.
По-късно са задържани останалите седем съучастници в опита за обир. Двама от тях посещавали бюрото предварително, за да подготвят обира и са арестувани в София, а други петима – във Враца. Цветанов уточни, че единият арестуван от Враца е бившият началник на РУ на МВР в Бяла Слатина Тони Костадинов, уволнен по случая с „частния КАТ“.
По оперативни данни се оказва, че именно той е човекът, който е подавал информацията за обекти, в някои от които вече са извършени обири, допълни министърът. Арестуването на Костадинов сега предотврати назначаването му като служител по сигурността в Окръжния съд Враца. Наглостта му е била толкова голяма, че преди рождения си ден е посочил обект в град Мизия и е поискал да го зарадват”, отбеляза Цветанов, цитиран от Фокус.
В различна конфигурация задържаните са извършили обира на фирма в Троян през миналия месец и на клон на ЦКБ в Козлодуй през август, откъдето са взели общо 120 000 евро. Групата е имала готовност да работи и на територията на Благоевград, Хасково и Димитровград.
По време на операцията в Пловдив и от домовете на задържаните са иззети технически средства за този вид обири, сред които апаратура за заглушаване на СОТ, радиостанции на честотата на полицията, мобилни телефони с предплатени карти за мобилни телефони, уточни директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив Тодор Чонов.
Той добави, че заедно с данъчните служби на всички арестувани ще бъде извършена проверка на имущественото им състояние. В момента те са задържани за 24 часа, предстои да им бъде повдигнато обвинение за кражби, подготовка за обири и грабежи в различна съпричастност, съобщи районният прокурор Димитър Ангелов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *