Среброто с петседмичен връх

Въпреки това пазарът отчита срещата в Брюксел като успешна. Котировката на среброто през петъчната сесия тендира около 35,50 долара, което е поскъпване с повече от 15% само за седмица, и така цената стопи половината от загубите си при масивен спад от края на септември.
Въпреки успешното заседание на евродържавите, в близък план пазарните актьорите ще вземат фундаменталните данни по-сериозно под внимание. В центъра на вниманието ще останат така или иначе европейската задлъжнялост, която с фалита на Гърция далеч не е решена. За Европа първата битка е спечелена, но много други предстоят. С частичната обезценка на гръцкия дълг старият континент за първи път показа активност в борбата с дълговата криза в Европа.
Добро бъдеще за метала вещае новината от американския монетен двор U.S. Mint за рекордно високите продажби на инвестиционната монета от 1 oz. (31,1 гр.) American Eagle – “Американски орел”. Само за първите десет месеца от 2011 г. монетният двор е продал 36 375.500 монети, което е рекорден брой продажби от основаването на институцията. Предполагаемият обем продажби до края на 2011 г. вероятно ще надхвърли 44 милиона унции, което е с 10 милиона повече от предходната 2010 година.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *