Станишев: Борисов и Цветанов плашат гаргите

Няма правни основания да бъде поискано отстраняване на президента Георги Първанов, коментира пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на БСП Сергей Станишев, цитиран от БТА.
Тази инициатива е абсолютно безсмислена и изкуствена, създава напрежение вътре в страната, освен всичко останало, няма и юридическа основа, коментира той.
Според Станишев, с това се цели отвличане на вниманието от същинските проблеми – влошаващата се икономическа ситуация, социалният колапс, проблемите на общините и на здравеопазването.

„Отгоре на всичко, плашат и гаргите – щели да си подават оставките“, заяви Станишев по повод вчерашните думи на премиераБорисов и на вицепремиера Цветанов, че са готови с оставките си.

„Много хубава самооценка си дават за работата, която вършат, след като на осмия месец, след като получиха огромно доверие от голяма част от българите, след като имат 151 депутати „като скала“ зад тях, които гласуват всичко, което им каже правителството, пак са недоволни“, коментира той.
Ако досега осем месеца Борисов е плашел с предишното правителство, сега плаши вече със следващото, добави той.
В отговор на въпрос дали министърДянков има право да се чувства обиден от оповестяването на стенограмата от разговора му с президента, Станишев попита нямат ли повод да се чувстват обидени работещите в БАН, които Дянков нарече „феодални старци“, хората, които губят работата си, както и лекарите, които не получават възнагражденията си за свършена работа.
Някой да е попитал предишния Министерски съвет съгласни ли сме да се публикуват дискусиите на правителството – естествено, че не, заяви Станишев.
По думите му ГЕРБ тълкуват прозрачността много избирателно. Станишев определи инициативата на ГЕРБ и на новото правителство да се публикуват стенограмите на Министерския съвет като „глупава от гледна точка на интересите на държавата“.

Това означава, или че никоя страна, която се интересува от това как се формира политиката, няма нужда от шпиони по отношение на България, или че в Министерския съвет не се обсъжда нищо, а решенията се вземат някъде другаде, „на тъмно“, коментира Станишев.

В отговор на въпрос той посочи, че очаква президентът Георги Първанов, след като изтече мандатът му, да остане в политиката, защото един държавен глава, дори бивш, безспорно винаги оказва влияние върху нея.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *