Станишев представя в Лондон възможностите за бизнес у нас

Днес премиерът ще изнесе лекция в The London School of Economics and Political Science

Министър-председателят Сергей Станишев е на работно посещение във Великобритания днес и утре.

Днес премиерът ще изнесе лекция в The London School of Economics and Political Science (LSE) на тема „Европейският съюз – ползи и недостатъци за/от новите страни-членки“. Той ще разговаря с български студенти в LSE, съобщава правителствената информационна служба.

Утре министър-председателят Сергей Станишев ще участва в конференцията „Възможности за бизнес в България след присъединяването на страната към ЕС“. Форумът е организиран от Европейската банка за възстановяване и развитие и правителството.

В рамките на посещението си, премиерът ще разговаря с президента на ЕБВР Жан Льомиер и ще запознае авторитетни представители на бизнеса с икономическата ситуация и възможностите за инвестиции у нас. Презентации по време на конференцията ще имат още президентът на ЕБВР Жан Льомиер и министър Румен Овчаров. След края на форума министър-председателят Сергей Станишев и Жан Льомиер ще участват в кръгла маса с представители на медиите. Предвидено е двамата да разгледат фотоизложбата на Иво Хаджимишев „Златни страници на българското средновековие“, подредена в ЕБВР.

В края на работната си визита премиерът Сергей Станишев ще даде интервю, което ще се излъчва пряко от BBC World и BBC 24 Hours, от 23 ч. българско време на 9 февруари.

Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, който е част от делегацията, водена от премиера Сергей Станишев, ще проведе срещи с президентите на Merrill Lynch Bank и на Calyon Bank. Акцент в неговата съпътстваща програма са разговорите с министъра на търговията, инвестициите и външните работи Ян МакКартни и с крупни инвеститори.

В състава на делегацията са включени и посланикът на България в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия Лъчезар Матев, съветникът на премиера Ивайло Данаилов и др.

В отсъствието на министър-председателя неговите функции ще изпълнява вицепремиерът и министър на образованието и науката Даниел Вълчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *