Старите сметки за парното ще се плащат без лихви през септември

Съветът на директорите на „Топлофикация – София“ ще въведе лихвена ваканция за онези абонати на дружеството, които не са плащали сметките си в периода октомври 2006 г. – август 2007 г.

Това обяви във вторник изпълнителният директор на затъналото в дългове общинско-държавно дружество Петко Милевски, предава Mediapool.

Така през септември абонатите със задължения към столичното парно могат да очакват в пощенските си кутии покани за среща с представител на фирмата. Ако желаят да обсъдят въпроса за погасяване на стари сметки и се съгласят на представените им условия, с тях ще бъде сключен индивидуален договор.

В него „Топлофикация – София“ се ангажира да опрости натрупаните за една година лихви върху дължимото за парно, а нередовният клиент ще се задължи да изплати еднократно или на няколко точно определени транша парите.

Милевски обясни, че новите схеми, по които дружеството смята да събере около 200 милиона лева неплатени сметки, не са дискриминационни спрямо редовните клиенти. Като пример той даде възможността да се дават отстъпки от 5 процента на абонатите, които групово решат да платят сметката си към общия топломер.

От „Топлофикация – София“ съобщиха още, че през януари 2007 година ще започне подаването на топла вода към кварталите „Хаджи Димитър“, „Сухата река“ и „Левски – Г“. Ръководството на дружеството призова жителите на тези квартали да проверят за дефекти ВиК-инсталациите си, за да не се получат пробиви след старта на водоподаването.

Членът на Съвета на директорите в дружеството Лилия Маутнер каза още, че до началото на новия отоплителен сезон всички предписания на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) за подобряване на контрола ще бъдат изпълнени. В изпълнение на инвестиционната програма на дружеството до края на 2007 година ще бъдат подменени 1600 абонатни станции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *