Стартира „Българската Коледа 2006“

Инициативата набира средства за лечението на болни български деца и за закупуването на медицинска апаратура и консумативи за нуждаещи се детски клиники и отделения. Инициативата се провежда за четвърти път

По инициатива и под патронажа на президента Георги Първанов и Зорка Първанова днес стартира четвъртата по ред кампания на благотворителната инициатива \“Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда\“.

Инициативата набира средства за лечението на болни български деца и за закупуването на медицинска апаратура и консумативи за нуждаещи се детски клиники и отделения.

В предишните три издания на \“Българската Коледа\“ бяха събрани общо 4 734 953 лв. Подпомогнато беше лечението на над 80 български деца. Закупени бяха медицинско оборудване и линейки на обща стойност 3 678 820 лева за над 20 детски клиники и лечебни звена.

Организатори на благотворителната инициатива и през тази година са Администрацията на президента, Българската национална телевизия и Нова Телевизия. М-Тел, Глобул, Вивател и БТК отново се обединяват в подкрепа на инициативата като осигуряват телефонни линии за обаждания и изпращане на SMS. Медийни партньори на \“Българската Коледа\“ тази година са вестниците \“Труд\“ и \“24 часа\“, бТВ, Българското национално радио, Дарик радио и радио \“Атлантик\“.

На адрес http://www.bgkoleda.bg всеки може да се запознае с това как е преминала кампанията през предишните три години, както и да научи за децата и клиниките, на които е помогнато. Сайтът съдържа също така информация за децата и болниците, които \“Българската Коледа\“ ще подпомогне през идващата година. Указан е начинът, по който всеки желаещ може да стане дарител – чрез SMS, телефонно обаждане, банков превод и по интернет.

Обажданията и SMS-те ще се изпращат на телефон 1117 – без код за абонати на М-Тел, Глобул и Вивател, както и на телефон 0900 1117 за абонати на БТК. Цената на един SMS е същата, както и миналата година – 1 лев.

Дарителската сметка на кампанията е в Обединена българска банка. IBAN: BG20UBBS80021045397416 и с банков код BIС: UBBSBGSF, ОББ, клон \“Централен\“.

По традиция на 25 декември 2006 г., в първия ден на Коледа, в Народния театър \“Иван Вазов\“ ще се състои благотворителен концерт, който ще бъде излъчван на живо от БНТ и Нова телевизия.

Средствата, събрани чрез \“Българската Коледа\“, ще бъдат дарени след подписване на тристранен протокол от страна на Администрацията на Президента, БНТ и Нова телевизия на:

Детско и неонатологично отделение на Многопрофилната болница за активно лечение, Шумен;

Неонатологично отделение на Многопрофилната болница за активно лечение, Добрич;

Неонатологично отделение на Многопрофилната болница за активно лечение \“Д-р Стамен Илиев\“, Монтана;

Неонатологично отделение на Многопрофилната болница за активно лечение, Благоевград;

Детска клиника по уши, нос, гърло на Многопрофилната болница за активно лечение \“Царица Йоанна\“, София;

Детско и неонатологично отделение на Многопрофилната болница за активно лечение \“Д-р Атанас Дафовски\“, Кърджали;

Неонатологично отделение на Многопрофилната болница за активно лечение, Русе;

Детско отделение на Многопрофилна болницата за активно лечение \“Р. Ангелова\“, Перник;

Неонатологично отделение на Първа многопрофилна болница за активно лечение, София;

Неонатологично отделение на Многопрофилната болница за активно лечение \“Д-р Шукеров\“, Смолян.

\“Българската Коледа – 2006\“ има амбицията да помогне на 35 деца. Те спешно се нуждаят от скъпоструващо лечение, което не се поема от Здравната каса.

Децата, чието лечение се подпомага от \“Българската Коледа\“, се определят съвместно от Българската педиатрична асоциация, Асоциацията по неонатология, Министерството на здравеопазването и организаторите на благотворителната инициатива.

\“Те са по-силни, защото сме до тях\“ – с този призив днес стартира и националната Коледна кампания за набиране на средства за деца на загинали служители и инвалиди от системата на МВР.

Със сътрудничеството на националните и регионалните медии събраните средства ще подпомогнат 130 семейства.

И тази година Министерството на вътрешните работи е инициатор на вече традиционната кампания за подпомагане на семействата на загинали служители и инвалиди от системата на ведомството.

Под патронажа на МВР в инициативата се включват генералният директор на Българската национална телевизия Уляна Пръмова, председателят на борда на директорите на Нова телевизия Силивия Зурлева, директорът на Дирекция \“Информация\“ в Би Ти Ви Люба Ризова, генералният директор на Българското национално радио Поля Станчева, собственикът на Дарик радио Радосвет Радев, главните редактори на в.\“24 часа\“ Венелина Гочева и на в.\“Труд\“ Тошо Тошев.

Генерални спонсори на кампанията са БТК и \“Вивател\“.

За реализирането на Коледната националната благотворителна кампания са подготвени видеоклип, радиоспот и фотоколаж. Те ще бъдат излъчвани и публикувани в медиите до 10 януари идната година. Продуцент на инициативата \“Те са по-силни, защото сме до тях\“ е Боян Томов.

От понеделник, 4 декември, подготвените материали ще могат да бъдат теглени от сайта на МВР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *