Стартира Международният икономически Форум Марица

http://tv.financebg.com/live и гледайте на живо ЧЕТВЪРТИ МЕЖДУНАРОДЕН ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРУМ “МАРИЦА”
Министрите на транспорта Петър Мутафчиев и на околната среда и водите Джевдет Чакъров ще открият днесЧетвъртото издание на Международния икономически форум Марица.
Форумът, който ще продължи 2 дни, ще се проведе в Конгресния център на Международен панаир Пловдив. Приветствие към гостите на събитието ще поднесе и кметът на Пловдив г-н Славчо Атанасов.
Организатори на проявата са Български икономически форум, Община Пловдив и Сдружение за Пловдив. Форумът се провежда с генералното партньорство на ЕКОБУЛПАК АД, София-БТ АД и Международен панаир Пловдив.
Основната тема на събитието е „Обединяване на ресурсите за развитие на регионите“. В рамките на форума ще се проведат 12 сесии, между които Транспортна и логистична инфраструктура; Трансгранично сътрудничество; Развитие на пазара на недвижими имоти; Програма за развитие на селските райони; Туризъм; Инвестиции в околната среда, Енергетика; Пазар на труда; Местно самоуправление и др.
До 21 април за участие в събитието са се регистрирали 365 делегати. Сред тях най-голям (148) е броят на представителите на бизнеса, следвани от тези на държавната администрация (110), неправителствени организации (42), журналисти (35), чуждестранни гости (30).
Сред чуждестранните участници са Емануел Влахогиянис, първи вице-президент на Търговско-промишлената палата в Солун; Бюлент Барлак, член на УС на Истанбулската търговско-промишлена палата; Георгиос Минопулос, президент на Областна администрация Родопи-Еврос, кметът на Александруполис Джордж Александрис и др. Специален гост на форума ще бъде Флориан Фихтл – управител за България на Световната банка.
От българска страна освен министрите Мутафчиев и Чакъров, участието си са потвърдили редица зам.-министри, областните управители на Пловдив, Смолян, Хасково, г-н Таско Ерменков, директор на Агенцията за енергийна ефективност, председателят

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *