Стартира подписката за Белене

Обръщам се към всички хора – да се включат активно, за да може техният глас да бъде определящ за бъдещето на страната, призова  председателят на социалистите Сергей Станишев вчера в Разград.
Амбицията на Инициативния комитет за подписката е за три месеца да се съберат 500 000 подписа, за да се направи задължителен референдумът.
Според Станишев задачата не е лесна, защото управляващите ще направят всичко възможно да обявят подписката за невалидна. Въпреки това лидерът на БСП изрази увереност, че целта ще бъде постигната.  Причината е, че според Станишев решението на правителството не отговаря на мнението на гражданите.  „Хората ще могат свободно да се произнесат и ако те са за Белене, ще поемем ангажимента при спечелване на изборите да продължим проекта”, добави лидерът на БСП.
Освен представители на БСП, сред членовете на инициативния комитет за подписката са кметът на Белене Петър Дулев и двама бивши ръководители на АЕЦ „Козлодуй“ – Иван Генов и Йордан Костадинов. ВМРО и „Екогласност” също подкрепиха инициативата.
Видяхме, че за Белене имат подкрепата и на ДПС, допълни лидерът на БСП.
Според Станишев Конгресът на БСП трябва да бъде първа стъпка към свалянето на ГЕРБ от власт на следващите парламентарни избори.
„Това е мисия на БСП. Не може още един мандат да допуснем да се руши държавността, да запада икономиката, да се разбива социалната държава, да се мачка демокрацията, да цари полицейщина и хаос в управлението, да властва едно некомпетентно правителство”, категоричен беше лидерът на социалистите.  Той изтъкна, че БСП е единствената категорична опозиция и алтернатива на ГЕРБ.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *