Стартира първата европейска платформа за разплащания

Visa Европа стартира първата междубанкова обработваща система изцяло създадена, за да отговори на европейските изисквания в Единната зона за разплащания в евро (SEPA).
След 6 години на изграждане, инвестиции за половин милиард евро и усилията на екип от повече от 800 човека, банките членове на Visa Европа вече могат да се възползват от възможностите на изцяло европейска система за управление на транзакциите, съобщават от компанията.
Новата платформата може да обработва по 2500 транзакции в секунда и предоставя на Visa Европа необходимия капацитет да поддържа бъдещите увеличения в обема на транзакциите.
Чрез нея Visa Европа вече предлага приключване на транзакцията в същия ден, без значение в кой от 18-те местни пазара и валути се извършва тя. Това не само намалява разликите причинени от променящите се валутни курсове, но допринася за увеличаването на ефективността и скоростта на транзакциите.
Новата система предлага възможност и за управлението на все по-големите обеми от транзакции, които трябва да се обработят, което допълнително намалява разходите за банките членове. Именно банките членове на Visa Европа притежават и контролират системата и те са тези, които ще взимат решенията за по-нататъшното инвестиране в допълнителни услуги, които съответстват на пазара, на които работят и конкретните им бизнес нужди.
Ние създадохме платформа за обработка на транзакции без аналог. Разработихме я като използвахме отворена система, която предлага невероятен обхват, ефективност и ненадмината надеждност. Тя може да обработва както местни така и международни плащания при ниски разходи за поддръжка и висока надеждност, коментира Стиви Чеймбърс, Главен директор по информационните технологии (CIO) на Visa Европа
С тази платформа ползите за банките членове и търговците ще са по-бързи транзакции на мястото на покупката и по-добри възможности за управление на риска (включително Stand-in-Processing ).
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *