Статистиката ще доминира БФБ в края на месеца

През тази седмица определящи за търговията на Българска фондова борса ще бъдат тенденциите на международните пазари, както и финансовите отчети на родните компании за изминалите 9 месеца от годината. Евентуални изненади биха раздвижили търговията, но като цяло мудното настроение ще се запази.

Още в началото на седмицата на извънредно общо събрание ще се съберат акционерите на Дружба стъкларски заводи АД-София и Торготерм АД-Кюстендил, а в четвъртък ще се срещнат собствениците на Български Транспортен Холдинг АД-Пловдив. В първия ден от следващия месец ще се проведе отложеното общо събрание на Холдинг Кооп-Юг АД-София.

Тази седмица Българска народна банка няма да публикува нова статистика, но за сметка на това от Националния статистически институт ще ни засипят с информация. В понеделник ще получим данни за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България за септември, както и наблюдение на бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията и услугите за октомври. Във вторник ще видим структурната бизнес статистика за търговските банки за 2012 год. и интегрирана статистика на социалната защита за 2011 год. В сряда ни очаква статистика за цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността и производство и доставките на енергийни продукти за септември, а също така и финансовите сметки и данъците и социални осигуровки за сектор „Държавно управление“ за 2012 год. В последния ден от месеца ще се публикува системата на здравните сметки за 2011 год. На световните борси в центъра на вниманието продължават да бъдат отчетите за изминалото тримесечие, както и макроикономическите данни, които да дадат насоки за паричните политики на Централните банки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *