Стачка на журналисти спря информационния поток в Гърция

Днес за пореден път стачкуват журналистите в Гърция. Журналистите във всички гръцки медии обявиха тази сутрин 24 часова стачка. Излъчването на редовните новинарски емисии по радиостанциите и телевизионните канали е спряно. Информационните сайтове не се обновяват. Утре няма да излизат ежедневници.
Журналистите протестират срещу орязването на заплатите, масовите уволнения и временните трудови договори. Стачкуващите журналисти публикуваха информация за собственици на медии, които ги принуждават да работят без осигуровки и за мизерно заплащане.
Гръцкото правителство обяви гражданска мобилизация, коятоцели да наложи на стачкуващите докери да се върнат на работа следосемдневни протести. Строгата мярка за мобилизация беше приложена, след като гръцките островите останаха без храна и лекарства. Стотици тирове с хранителни продукти вече седмица чакат по пристанищата. Земеделските производители понесоха огромни загуби. В безизходица са и търговците.
Прокуратурата започна да налага строги санкции на докерите, които отказват да се подчинят на мобилизацията.
Федерацията на моряците и пристанищните работници, която организира стачката, обяви нови протести до четвъртък, но само на пристанището в Пирея.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *