Столичен лидер от ГЕРБ напусна партията със скандал и открито писмо

Ръководителят на ГЕРБ в софийския район „Красно село“ Петър Хранков напусна скандално партията, съобщи БЛИЦ. „Присъствах на поредния фарс, именуван звучно областно събрание на партия ГЕРБ. Видях хора, които продължават да възхваляват един несъмнено напълно компрометиран и скандално провалил се функционер, и хора, които възторжено и бурно го аплодират. Видях хора, които още не са разбрали, че ГЕРБ се състои само от няколко души, които се наричат ръководство. Видях хора, които са се превърнали в завършени конформисти от страх да не загубят своите постове и облаги. Видях хора, които безапелационно налагат своите решения, и хора, които примирено и безропотно ги приемат. Видях хора, които са членове на една демократична партия, но са третирани като симпатизанти. Видях хора, които са щамповани с израз на очакване да попаднат в кръга на богоизбраните“.

Това се чете в отворено писмо до медиите на Петър Хранков. Той е кръстил позицията си “Сбогом, ГЕРБ!” и в нея остро критикува случващото се в управляващата партия, наричайки я “милитаризирана структура от послушници, надяващи се единствено на благоволението на висшестоящите“.

“Видях диктат и си спомних за едно отминало време, отговарящо на тази характеристика. Времето, когато се наложи да напусна България поради вроденото си свободомислие. Не видях равнопоставеност и демократичност. Не видях далновидност и благоразумие. Не видях надежда. Не видях бъдеще. Не видях разум“, се чете в писмото на Петър Хранков. Той допълва, че категорично оттегля подкрепата си „от способността на тази партия да изповядва и отстоява истинските демократични принципи“. „Съвестта ми не ми позволява да нося отговорността за неминуемите негативни последствия в близко бъдеще. Освобождавам поста на ръководител и се отказвам от членството си в тази подчинителна унизителност“, категоричен е Хранков.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *