Стотици се простиха с ексбанкера Димитър Корудов

Цялото ръководство на „Уникредит Булбанк“ пристигна в Пловдив, за да отдаде последна почит на бившия директор Димитър Корудов, който в неделя срещу понеделник сложи край на живота си. Над 300 колеги, близки и приятели се събраха на Рогошко шосе, за да изпратят финансиста и да поднесат съболезнования на съпругата му, съобщи в. „Марица“.

Въпросът „Защо успял човек като Димитър Корудов е избрал такъв край?“ вълнуваше всички. Повечето от познатите му търсят причината в неуспешния опит за емиграция в Америка. В началото на юни банкерът напуска директорския пост в пловдивския клон на „Уникрадит Булбанк“, въпреки увещанията на генералния директор Левон Хампарцумян. Корудов обаче бил непреклонен и заявил, че ще предприеме „една малка авантюра“. Мечтата му била да купи земеделска земя в Калифорния, където да направи лозе и винарска изба.

Сред приятелите си той бил познат като фин познавач на вината, а освен това известно време е бил в директорския борд на хасковски винзавод. На 23 юни Корудов, съпругата му и двете им дъщери са отпътували за Щатите. Прекарали известно време в Калифорния, а след това и в Чикаго, където е най-голямата българска колония. Какво точно се е случило зад океана, не е ясно, но преди две седмица банкерът се прибрал с цялото семейство. „Митко най-вероятно е имал някаква идилична представа за животът в Америка и е бил разочарован от тамошната действителност“, коментират близки. Не е ясно и как „малката авантюра“ е била посрещната от семейството на Корудов. Факт е обаче, че през последните дни банкерът е бил под огромно напрежение. Той дори заръчал на свои приятели да се грижат за децата му, ако нещо се случи с него. Тъй като обаче всички го познавали като много силен и борбен човек, не обърнали сериозно внимание на думите му. Корудов не е оставил предсмъртно писмо.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *