Стратегията за България Ер

Кандидат-купувачът на България Ер може да бъде стратегически инвеститор в областта на гражданското въздухоплаване или финансов инвеститор. Той трябва да има над 150 млн. евро приходи от авиационни услуги.

Кандидат-купувачът на България Ер може да бъде стратегически инвеститор в областта на гражданското въздухоплаване или финансов инвеститор. Tова предвижда стратегията за приватизацията на авиокомпанията, която обсъжда парламентът на първо четене.

Стратегическият инвеститор трябва да бъде българско юридическо лице, регистрирано по Търговския закон с над 51 на сто от акциите, притежавани от български физически или юридически лица, съобщава Дарик Радио.

Сред условията са още условието кандидатът да има повече от 150 милиона евро приходи от авиационни услуги за всяка от последните 2 финансови години и да е превозил поне 750 000 пътници годишно.

За финансовия инвеститор се изисква да управлява активи на стойност над 250 милиона евро или да притежава дялови участия в други дружества в размер на повече от 150 милиона евро.

Един кандидат не може да участва с повече от едно юридическо лице, е записано още в стратегията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *