Строителен предприемач предлага ваканционни жилища в замяна на свои акции

Листнатият на Алтернативния сегмент (AIM) на Лондонска борса строителен предприемач Dolphin Capital Investors, който строи курорти в Източното Средиземноморие, предлага на инвеститорите възможността да разменят акциите си в компанията срещу имоти с двойно по-висока цена в Кипър, пише Telegraph.
Обявените резултати от схемата показват, че инвеститорите са получили 39 имота, в това число 35 жилища в градовете Пафос и Лимасол, три строителни терена и земя в Ларнака, с обща продажна цена от 8,8 млн. евро.
Миксът на придобитите жилища е разнообразен и включва вили с площ между 77 кв. м и 244 кв. м
От възможността за размяна са се възползвали само нови инвеститори, предимно частни лица от различни части на Европа и Кипър.
Заложените като цел транзакции са били за 50 млн. евро, но по думите на управляващия директор Милтос Камбуридес схемата все пак е била успешна и компанията е готова да я поднови по-късно този месец.
Схемата е целяла привличане на интерес към акциите на Dolphin, предлагане на начин за излизане от инвестицията на акционерите и увеличаване съотношението нетните активи на акция. Освен това планът ще намали експозициите на компанията към променливостта на цените на имотите.
Миналата година компанията отчете загуба от 156 млн. евро преди данъци след спад в цената на активите. От началото на 2008 г. акциите й загубиха 80 на сто от стойността си, но се покачиха с 23 на сто след стартирането на схемата.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *