Строят сграда на четири улици в централната част на Карлово

Предстои изграждането на сграда със смесено предназначение в централната част на Карлово. В съседство се намират автогарата, пазарът за селскостопанска продукция и търговският център. Наблизо е и сградата на кметството, читалището и други обществено-обслужващи обекти. Там са поделението, 61-ва Стрямска механизирана бригада, отгоре е военното градче. В района са първостепенната общинска болница “Д-р Киро Попов” и механотехникумът “Христо Ботев”. Има бърза и лесна комуникация с пътя за Сопот и с околовръстното шосе.
Проектът на обекта е на пловдивското бюро “Архитектоника-Б” с ръководител арх. Никола Балджиев. Сградата в план е трапецовидна, свободно стояща. Разположена е на четири улици и почти напълно покрива границите на имота. Планиран е триетажен обем със смесено предназначение. Развити са магазин, склад, офиси, ателиета, апартамент и подземен гараж. Подходът към стълбището, водещо към офисите, ателиетата и жилището е от юг, от тупикова улица. Автомобилният достъп към подземния гараж е решен от улицата източно спрямо имота.
В партера са разположени три магазина за промишлени стоки. Входовете на търговските обекти са от север. В сутеренния етаж има възможност за паркиране на 3 моторни превозни средства. На подземното ниво е проектирано и едно складово помещение. На първия надпартерен етаж са проектирани шест офиса с общи сервизни помещения. На кота +6.30 са предвидени две ателиета за индивидуална творческа дейност. На третия етаж е разположен един апартамент.
Конструктивната височина в сградата е 290 см, а плочите са безгредови. Светлата височина в помещенията е 2.63 м.
Застроената площ е 165.34 кв. м. Разгънатата застроена площ на надземните нива е над 900 кв. м. Предвидено е 30 процента покривно озеленяване.
Предвид атрактивното ситуиране – на четири улици в централната градска част на Карлово, сградата уплътнява границите на имота. Във фасадно отношение е търсен запомнящ се архитектурен образ. Проектирана е пластична обемно-пространствена композиция. Заради уникалното местоположение е търсено активно лице към всички улици, поясни арх. Балджиев. Основните посоки, от които ще се възприема сградата, са север, запад и изток. Избраните материали за довършителните работи ще подчертават обемната пластика и ще гарантират качество и дълготрайност на експлоатацията. Предвидено е съчетание от светла силиконова мазилка и вентилируема фасада от HPL панели и “Trespa”.

Източник: в-к Строителство имоти
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *