Студено, но без валежи в новогодишната нощ

София /КРОСС/ Днес времето ще е предимно слънчево с временно увеличение на облачността след обяд. В сутрешните часове на места в низините, а по поречието на Дунав почти през целия ден ще има мъгли, и там дневните температури ще са по-ниски – около минус -3°. В останалата част от страната максималните ще са между -1° и 4°, в София около 0°. В новогодишната нощ времето ще е без валежи, в полунощ – с температури в Северна България и котловините до минус 5° – минус 10° , а в Тракия, в южните райони и по морския бряг – минус 2° – минус 3°.
Атмосферното налягане слабо понижавайки се, ще бъде малко над средната месечна стойност.
Над планините ще преобладава слънчево време с поява на разкъсана средна и висока облачност след пладне. Вятърът по билата ще бъде умерен от северозапад. Дневната температура на 1200 м.н.в ще бъде около -1°, а на 2000 м около -6°.
По Черноморието времето ще се задържи предимно слънчево, като след пладне по северния участък ще настъпи временно увеличение на облачността. Вятърът и вълнението ще са слаби. Максимални температури до 2°-4°. Температурата на морската вода е 8°.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *