Суровият петрол поевтиня за четвърти ден

Лекият суров петрол (WTI) поевтиня за четвърти ден, след като индустриалните данни показаха увеличение на запасите в САЩ за девета поредна седмица, пише „Блумбърг“.

Очаква се доклад на Американската енергийна информационна администрация да покаже днес, че доставките са се увеличили до 750 000 барела. Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) ще запази нивата на продукция непроменени на срещата във Виена през следващата седмица, показва проучване.

Суровият петрол с доставка през януари регистрира спад в цената в размер на 32 цента до 93,36 долара за барел на електронната търговия на борсата в Ню Йорк и достигна цена от 93,43 долара в 14:30 в Сингапур. През вчерашния ден (26 ноември) WTI поевтиня с 0,4% до 93,68 долара за барел. Стойността на всички изтъргувани фючърси беше около 50% под средната за последните 100 дни.

Brent за доставка през януари поскъпна с 5% до 110,93 долара за барел на борсата в Лондон. Разликата между цените на суровия петрол и Brent достигна 17,50 долара. Вчера тя беше 17,20 долара, което е най-голямата стойност при затваряне на търговията за повече от осем месеца насам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *