Събарят вилата на благоевградски бизнесмен

Строителни инспектори предприемат действия по събаряне на масивна вила, собственост на благоевградския бизнесмен Бойко Георгиев, намираща се в местността „Септемврийче“ на курорта „Бодрост“.
Върховният административен съд е потвърдил с окончателно решение заповедта на Регионалната дирекция „Строителен контрол“ в Благоевград за премахване на двуетажната сграда на Георгиев, изградена незаконно преди повече от три години.
Бизнесменът Бойко Георгиев, известен като Боби Газара, води безрезултатно съдебни дела за запазване на луксозната си вила от септември 2007 година, когато директорът на РДНСК – Благоевград издал заповедта на събаряне на постройката.
В мотивите си Върховният административен съд е изтъкнал, че Бойко Георгиев е изградил масивната сграда без получени по законовия ред строителни книжа, без издадена строителна линия и разрешение за собственост на имота в местността „Септемврийче“.

Родителите на Георгиев притежавали старо бунгало, закупено преди около 20 години. Без да подаде заявление в Общинска администрация – Благоевград, бизнесменът построил новата вила в непосредствена близост до семейното бунгало.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *