Събарят къщите на ”Село Богатово”

Първите 4 незаконни къщи около рибарското селище в местността “Ченгене скеле“ ще бъдат съборени днес, потвърдиха областният управител Константин Гребенаров и зам.-кметът по строителството Константин Марков.
Постройките са по пътя за нефтопристанището, близо до Даляна. Рибарите в селището сами ще съборят част от етажите, които са надстроени над разрешеното, предаде БГНЕС.
Още преди около месец РДНСК издаде заповед за спиране на електричеството във връзка с предстоящото събаряне. От EVN съобщиха, че този въпрос е бил съгласуван вчера още веднъж с Областна управа. Дружеството очаква да получи от Община Бургас съвместно с Областната управа актуален списък на онези сгради от рибарското селище, чието електрозахранване следва да бъде изключено.
ДНСК е издала заповеди за премахване на 257 строежа от Рибарското селище. Почти за всичките 257 обекта заповедите са обжалвани от собствениците пред Административния съдв Бургас и ВАС. Повечето предписания на инспекцията са потвърдени и обектите подлежат безусловно на събаряне. Фирмата, която ще извърши това, е “БКС“.
Става въпрос за къщите, построени извън пределите на самото селище, в посока нефтеното пристанище. Рибарите наричат това място “Село Богатово“ и повечето собственици на постройки там нямат нищо общо с рибарството.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *