Съдът оправда Николай Цонев и по второ дело

 
Според обвинението Цонев е нарушил нормите като е увеличил капитала на компанията с над 38 милиона лева. По този начин е станало възможно постъпилите финансови средства да останат, вместо да се изплатят като дивидент за държавата. Споре прокурата на държавата не са били изплатени 19 млн. лв., информира БГНЕС.
Така на практика ВКС потвърждава втора оправдателна присъда срещу бившия министър, информира БТА. На 1 юни Цонев беше оправдан по дело за сключването на четири неизгодни сделки за самолетни и авточасти. Те са били одобрени през 1999 г. Тогава военния министър от кабинета на Тройната коалиция бил шеф на дирекция „Управление на доставките“.
Прокуратурата твърдеше, че чрез неизгодните сделки министерството е ощетено с 970 000 лева. Цонев имаше две оправдателни присъди и на долните две инстанции.
С тази оправдателна присъда съдът съвсем направи за две стотинки прокурора Роман Василев и МВР, които извършиха зрелищен арест на Цонев в столично  болнично заведение като последен терорист – по очи на пода, ръцете отзад на гърба и с прокурорски крясък: „Цонев, вие сте првестъпник“.Записът, специално изработен от полицията за наздание, после беше укриван дълго време, но все пак обиколи медиите и интернет, гражданското общество силно недовоства от полицейско-прокурорските своеволия и случаят приключи с някакво мъгляво наказание за прокурора и развилнелите се полицаи.

Финанси

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *