Съкращават администрацията в УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив

30 души от администрацията на УМБАЛ „Св. Георги“ са съкратени през последните 3 месеца, предстои освобождаването на още поне 20 от помощния персонал.
Това заяви изпълнителният директор на лечебното заведение доц. Карен Джамбазов, съобщи Дарик. Той бе категоричен, че медицински кадри няма да бъдат съкращавани. От редуцирането на администрацията вече са реализирани икономии от над 100 000 лева на месец от фонд работна заплата.

Доц. Карен Джамбазов каза още, че за последните три месеца е отчетен положителен финансов резултат за над 1 млн. лева. Ако продължаваме с тези темпове и ако НЗОК изплаща на 100% заработеното от болницата, до 2 години дългът на лечебното заведение, който сега е около 37 млн. лева, ще се стопи, прогнозира доц. Джамбазов.

Ръководството на болницата ще изчака до ноември преди да реши дали да заведе искове за неизплатени суми от НЗОК. Според изчисленията, здравната каса дължи на УМБАЛ „Св. Георги“ около 10 милиона от март досега. Продължава забавянето заплатите. За август са изплатени само 30% от месечните възнаграждения на персонала, но доц. Джамбазов имал уверението, че в рамките на тази седмица здравната каса ще преведе дължимите суми.

10 договора с наематели на заведения за обществено хранене в зоната на Спешния сектор в базата на УМБАЛ „Св. Георги“ на Пещерско шосе са в процедура на прекратяване. Това е първият етап от реализирането на проекта за изграждане на модерен Спешен блок, който по план ще разполага с 4 операционни зали. Още при изграждането на болницата тези зали са проектирани, те са налични, но не се използват по предназначение.

С помощта на средства от външни фондове, операционните ще бъдат обновени и ще започне тяхната експлоатация, обясни шефът на Университетската болница. Доц. Джамбазов бе категоричен, че няма да даде отсрочка на Онкодиспнсера за освобождаване на бараките в базата на болницата на бул. „Васил Априлов“, където се намира специализираният апарат за лъчетерапия „Рокус“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *