Съюзът за стопанска инициатива е българският партньор на Израелската търговска камара

На 2 октомври 2013 г. в Тел Авив беше подписан договор за сътрудничество между Съюза за стопанска инициатива и Израелската търговска камара. За първи път фирми, членки на Съюза за стопанска инициатива, ще имат уникална възможност да се обръщат директно към Израелската търговска камара и да ползват услуги и помощ в търсене на партньори и пазари в Израел, който е стратегически търговско-икономически партньор на България.

Израелската търговска камара се обърна към Съюза за стопанска инициатива за помощ за предоставяне на информация и сътрудничество за инвестиране в големи обществено значими проекти в България в сферата на инфраструктурата, сигурността, телекомуникациите, селското стопанство, медицината и туризма.

Израелската търговска камара е водеща икономическа организация, представляваща най-големият сектор в Израел – търговията и сектора на услугите. Основана през 1919 година, днес Израелската търговска камара обединява и защитава интересите на над 5000 асоциации, организации и фирми, работещи в повече от 120 сектора от различни икономически отрасли, включително: износ, внос, търговия, недвижими имоти, финансови и бизнес услуги.

През последното десетилетие организацията е постигнала редица успехи за промяна на икономическата политика за равни възможности и подпомагане на развитието на малкия и среден бизнес в Израел, премахването на бариерите пред вноса и отваряне на израелския пазар за конкурентен внос, намаляване на корпоративните данъци, намаляване на монополите на израелския пазар и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *