”Таймс”: За таекуондото на Бинев и финансите

Каква е връзката между бойните изкуства и новоучредената Комисия по регулиране на финансовите пазари към ЕС? Отговорът е: България. Защото най-колоритният член на финансовата комисия в Европарламента е безусловно българският евродепутат Слави Бинев, пише в. „Таймс“, цитиран от БГНЕС.
Бинев е шампион по таекуондо и е описван в собствения си сайт като „най-видната фигура в историята на бойните изкуства в България“. Той е член на утранационалистическата партия „Атака“. Бинев, не ще и дума, е богат човек – компанията му се занимава със стопанисване на нощни клубове, строителство и финансови услуги. Той, очевидно, знае как да се грижи за себе си… А иначе комисията, в която е Бинев, е наистина важна. В сътрудничество с европейските правителства и Еврокомисията, тя ще осъществява финансово-регулативен надзор, какъвто цели ЕС по време на „пробуждането“ от световната финансова криза.
Хората от лондонското Сити нервничат задето ЕС наврежда на бизнеса им със своите тромави или пък агресивни регулативни мерки. Но истината е, че ако искат да спрат разпада, те просто трябва да запретнат ръкави и да се заловят за работа заедно с Бинев и останалите членове на Финансовата комисия, в която се забелязват имена като Рашида Дати – екс министър на правосъдието на Франция, и Ева Джоли – магистрат и борец срещу корупцията.
Общо комисията има 48 постоянни членове плюс още 46 непостоянни, като председателството й ще бъде поверено на Шарън Боулс, британски либерал. Нейният пост е може би най-важният в целия Европарламент. С вменените й от членките на ЕС права и влияние, финансово-регулаторната комисия ще наблюдава ЕС да не допуска грешки във финансовата сфера, били те по-малки или по-големи, отбелязва още „Таймс“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *