Татяна Дончева: Управляващите трябва да имат адекватни отговори на прости въпроси

София /КРОСС/ Българската демокрация стигна до положение да не могат вече да се замазват скандалите. Това заяви в предаването на БНТ „Денят започва“ лидерът на „Движение 21″ Татяна Дончева. По думите й темата за СРС-тата не може да бъде затворена, ако управляващите нямат адекватни отговори на прости въпроси.
СРС-тата са използвани за налагане на бизнес интереси, а прокуратурата и съдът са използвани за параван от вътрешното министерство, смята Дончева. Според нея с скандалът със СРС-тата е качествено различен, особено след като ГЕРБ са фактор на политическата сцена основно заради борбата с корупцията и заради изявленията им за налагане на правила.
За първи път в интернет има интензивна гражданска мрежа, която е вън от властта, посочи още Дончева. Според нея спорът между Борисов и Първанов е привиден, а това което става в българското общество е засилването на централизма. Първанов обича нещата да са с „кадифени ръкавици“, а „Бойко и по-джаста-праста“, изрази се в характерния си стил Татяна Дончева.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *