Темата за инвестиции в недвижими имоти отново е гореща, като инвеститорите търсят доходност в свят на ниски лихви.

Темата за инвестиции в недвижими имоти отново е гореща, като инвеститорите търсят доходност в свят на ниски лихви.

Ето кои бяха десетте най-добри имотни пазара през четвъртото тримесечие на миналата година, според ръста на цените на имотите на годишна база, според данни на Global Property Guide:

ЮАР Цените на имотите в тази южноафриканска страна са се повишили с 8.1% на годишна база през 2014 година. Това е значително над доходността от предходната година при 3.91%.

Великобритания (средно за страната) Имотите в Обединеното кралство поскъпнаха с 8.34% на годишна база през изминалата година спрямо ръста им с 7.07% година по-рано.

Израел Имотите в Израел са повишили цената си с 8.45% на годишна база спрямо 7.38% година по-рано.

Швеция Повишението в Швеция е 8.57% на година база спрямо едва 3.9% през 2013 година.

Япония (Токио) Имотите в столицата на Япония са скочили с 10.92% на годишна база, или близо два пъти над ръста им от 5.6% година по-рано.

Естония (Талин) Цените на имотите в столицата на Естония се представят много добре през последните години. През изминалата година повишението им е в размер на 12.09%, след ръст от 18.24% година по-рано.

Хонконг Ръстът през изминалата година се ускорява до 13.3% спрямо 7.7% година по-рано.

Ирландия Средните цени на имотите в Ирландия нарастват с 16.3% през изминалата година спрямо 6.38% година по-рано.

ОАЕ – Дубай Дубай се възстанови от кризата през последните две години. Ръстът на имотите за 2014 бе в размер на 16.48% след повишение с 23.8% година по-рано.

Турция Южната ни съседка е лидер по ръст в цените на имотите. Там те са се повишили с 16.9% през изминалата година след повишението им с 13.6% година по-рано.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *