Тереза Мей: Незаконните имигранти ще се установяват по-трудно във Великобритания

Лондон.Незаконните имигранти ще се установяват въвВеликобританияпо-трудно, отколкото това е ставало досега. Това заяви днес британският вътрешен министър Тереза Мей във връзка с новия закон за имиграцията, предадеБи Би Си.
Новият проектозакон ще принуждава частните фермери да искат информация от работниците си за имигрантския им статут и ще ограничава достъпа на хора, които са незаконно в страната, до възможността за създаване на банкови сметки.
Лейбъристите разкритикуваха закона, като заявиха, че той не разрешава големите проблеми като „хаотичното” състояние, в което се намира граничният контрол.
Проектозаконът, който вероятно ще влезе в сила през пролетта на 2014 година, ще включва и мерки, които ще позволят на Лондон „първо да депортира чуждестранни престъпници и едва след това да провежда слушания по обжалването” на присъдите.
Според анализатори обаче тази точка може да увеличи разходите на вътрешното министерство, ако ведомството трябва да връща имигрантите, които спечелят обжалването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *