Тесла Моторс започва масово производство на електромобили от 2011 година

Американският производител на електромобили Тесла Моторс, който създаде революционна спортна кола с изцяло електрически двигател, обяви че ще покаже до дни петместна кола, чието производство ще започне от 2011 година.
Прототипът на „Модел S“ с литиево-йонни батерии ще може да измине до 360 км с едно зареждане. Очаква се цената на автомобила да бъде 57 400 долара.
С федералният данъчен кредит от 7500 долара, реалната цена ще бъде 49900 долара, добави предприятието. Фирмата подчертава, че поради данъчните облекчения и относително евтината поддръжка и презареждане, общата сума, която ще е необходима за притежаването на колата, ще бъде по-близо до цените на коли с далеч по-ниска продажна цена.
Новият модел ще бъде първият в света масово произвеждан модел електромобил, който може да пътува по магистралите. За първи път колата ще бъде показана пред широката публика в студиото на фирмата в Лос Анджелис. Модел S ще стане изборът на съзнателните и загрижени за околната среда шофьори в Северна Америка и Европа, заявява компанията. Очаква се първоначалните продажби да се разделят между двата континента, преди да се навлезе на азиатския пазар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *