Технически анализ на валутите

автор: ФК ИК Популярна каса АД

EUR/USD

В сряда евро/долар имаше умерена низходяща инерция. На четиричасовата графика се вижда, че цената отново тества възходящата трендлиния. Краткосрочните сигнали са неутрални и може би е по-добре да се изчака по-нататъшно развитие. Първата подкрепа е на 1.3880, последвана от 1.3790. Непосредствена съпротива е 1.4143 (вчерашния връх). Пробив над тази зона би трябвало да предизвика по-нататъшен възходящ импулс към 1.4240. Индикатора CCI е в неутрална зона на четиричасовата и дневната графики.

GBP/USD

Паунд/долар направи опит да продължи възходящия моментум вчера. Двойката достигна връх на 1.6472, но бичата сила изглеждаше ограничена, като цената затвори по-ниско на 1.6357. Засега сигнали са неутрални, но възходящия сценарий в средносрочен период остава непокътнат. Най-близката съпротива е 1.6472 (вчерашния връх), чийто пробив може да доведе до по-нататъшен бичи моментум към 1.6660. Нива на подкрепа са 1.6315, последвана от 1.6215. CCI е в неутрална зона на едночасовата графика.

USD/JPY

Долар/йена имаше възходящ моментум вчера. Двойката направи връх на 98.43 и закри деня на 98.11. Този факт индикира неясна посока в близка перспектива, като двойката все още се движи в триъгълника на дневната графика (консолидация). Краткосрочна съпротива се вижда на 98.90. Пробив над нея би трябвало да предизвика възходящо движение към района на 99.70. CCI е в неутрална зона на четиричасовата графика.

USD/CHF

Долар/франк не направи значително движение в сряда. На четиричасовата графика имаме сформиран триъгълник, индикиращ консолидационна фаза. Сигнали са неутрални в краткосрочен период и може би сме в неясна търговска зона. Най-близката подкрепа е нивото 1.0720 (вчерашното дъно). Първата съпротива за днес е 1.0880. Въпреки това CCI е в неутрална зона на дневната и четиричасовата графика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *