Технически анализ на валутите

автор:ФК ИК Популярна каса АД

EUR/USD
От гледна точка на седмичната графика, евро/долар имаше нерешително движение през изминалата. На дневната и четиричасовата графики, тази неясна посока бе показана технически от 2 противоречащи фигури, „глава и рамене” от низходяща страна и „флаг” от бича. Колкото по-дълго нямаме валиден пробив – нагоре или надолу – на една от тези фигури, търговията трябва да изчака. Най-близката съпротива се вижда на 1.4050. Пробив над тази зона би трябвало да предизвика по-нататъшен възходящ моментум към района на 1.4336. Непосредствена подрепа има на 1.3850, последвана от 1.3750. CCI току-що премина 100 надолу на четиричасовата графика, предполагайки потенциален низходящ натиск.

GBP/USD
Подобно на EUR/USD, паунд/доларсъщо имаше колебливо движение миналата седмица. Двойката напарви опит за покачване, достигайки връх на 1.6559, но все още не сме видели убедително движение, като двойката се търгува сега под 1.6505. Въпреки това все още имаме второстепенен възходящ канал на часовата графика. Колкото по-дълго канала издържи, се очаква по-нататъшно възходящо движение в близко време. Пробив над 1.6559 може да предизвика бичи натиск с тестване на 1.6660. Най-близката подкрепа е на 1.6420, чийто пробив или нарушаване на долната граница на канала, би трябвало да доведе до по-нататъшен мечи натиск с тестване на следващата подкрепа 1.6315. Индикатора CCI проби надолу 100 на часовата графика, сигнализирайки за натиск надолу.

USD/JPY
Долар/йена не успа да продължи възходящата корекция в петък. Двойката направи опит за покачване, достигайки върха 97.18, но по-нататъшната възходяща сила бе отхвърлена, последва рязък спад до дъното 95.99 и закриване на 96.18. В краткосрочна перспектива колкото по-дълго двойката остане под зоната на съпротива 97.20/60, се очаква по-нататъшен низходящ натиск с тестване на трендлинията като подкрепа (четиричасовата графика). Пробив под тази трендлиния би трябвало да доведе до по-нататъшен низходящ импулс към 93.80. Първата подкрепа се намира на 95.50. CCIе в неутрална зона на дневната графика.

USD/CHF
След като коректира нагоре в четвъртък, долар/франк имаше умерен низходящ моментум в петък. Въпреки това на четиричасовата графика виждаме, че двойката все още се намира в зоната на триъгълника, така че сме в неясна търговска зона, освен ако нямаме валиден пробив нагоре или надолу от триъгълинака. Краткосрочна съпротива е 1.0890. Най-близката подкрепа е на 1.0760. Пробив под това равнище може да предизвика по-нататъшен низходящ моментум. CCI е в неутрална зона на дневната графика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *