Технически анализ на валутите

автор:ФК ИК Популярна каса АД

Като цяло, основните двойки търгуваха практически без изменение по време на азиатската сесия, малко под редица значими ценови нива. Важно е да се отбележи, че основните двойки не успяха да пробият тези нива преди дни. Въпреки това, подкрепено от по-силна от очакваното дейност след приключването на звънец във фючърсите S&P, основните двойки възстановиха голяма част от тези спадове. За момента инвеститорите са все още чакат BOJ да проведе своята пресконференция, която може да повлияе на FX пазара.
Най-важното събитие насрочено днес ще бъде протокола от последната среща на FOMC. Ключови тук са дискусиите относно необходимостта за закупуване на допълнителни съкровищни облигации и възможните стратегии за излизане.

EUR/USD
Евро/долар не направи значително движение вчера. Двойката опита да се понижи, достигайки дъно на 1.3910, но затвори по-високо на 1.3970. На дневната графика можем да видим, че трендлинията на подкрепа все още се дължи, предотвратявайки по-нататъшния мечи натиск и предпазвайки ключовата подкрепа 1.3750. В посока нагоре знаем, че зоната 1.4050/70 е силна съпротива от миналата седмица, но остава потенциален район за тестване. За днес очакваме рейнджов пазар между 1.4050/70 и 1.3850. Пробив над съпротивата би трябвало да предизвика бъдещ възходящ моментум към 1.4176.

GBP/USD
Паунд/долар имаше възходящ импулс вчера, достигайки връх на 1.6342 и закривайки деня на 1.6323. Сигналите са възходящи в близка перспектива, но изглежда имаме добра съпротива около 1.6380. Пробив над тази зона ще доведе до бичи моментум към 1.6470. Въпреки това, все още вярваме, че сега не е най-доброто време за търговия и трябва да се съсредоточим върху неясната посока в средносрочен период, където цената е в „капан” между 1.6660-1.6000 със серия от пробиви нагоре и надолу, добавяйки несигурност.

USD/JPY
Формацията „чук” ни даде валиден сигнал за бича корекция вчера. Долар/йена направи връх на 93.75 и закри на 93.61. Сигналите остават възходящи засега с тестване на ключовата съпротива 94.60. Освен ако това равнище не бъде нарушено нагоре, за предпочитане си остава низходящия сценарий в средносрочна перспектива. Най-близката подкрепа е на 92.50. CCIтоку-що премина нагоре -100 на дневната графика, предполагайки потенциален възходящ натиск.

USD/CHF
Долар/франк опита да се покачи вчера, достигайки връх на 1.0937, но затвори по-ниско на 1.0877. На дневната графика виждаме, че цената направи пробив от триъгълника, но затвори обратно вътре в него, така че трябва да разгледаме това като фалшив пробив засега. Този факт ни отвежда отново в неясна зона за търговия. Непосредствена съпротива се вижда на 1.0970. Първата подкрепа за днес е в района на 1.0820, последвана от 1.0750.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *