Технически анализ на валутите

автор:ФК ИК Популярна каса АД

EUR/USD
Евро/долар направи нерешително движение вчера. На часовата графика се вижда, че цената все още се бори около горната линия на низходящия канал. Макар че успя да остане над тази граница, индикирайки потенциален възходящ натиск, все още нямаме значителен бичи импулс като пазара изглежда е в консолидация сега. Освен това, имаме дивергенция на CCI, която можем да видим на часовата графика, сигнализирайки че цената ще се опита да се върне обратна в мичия канал. Първата съпротива остава на 1.4250. Ясен пробив над това равнище може да предизвика по-нататъшна възходяща инерция към 1.4336. Най-близката подкрепа е на 1.4150, последвана от 1.4050.

GBP/USD
Паунд/долар направи опит за покачване вчера, достигайки връх на 1.6608, но по-нататъшния възходящ моментум бе ограничен като двойката се понижи до дъното 1.6445 и затвори на 1.6505. На едночасовата графика можем да видим, че цената още се движи около горната граница на мечия канал. Също имаме сформиран триъгълник, индикиращ консолидация. Пробив от триъгълника ще ни даде по-ясна посока. Непосредствени нива на съпротива има на 1.6602 и 1.6660. Пробив над 1.6660 би трябвало да предизвика бъдещ възходящ сценарий към района на 1.6750. Краткосрочна подкрепа е 1.6375. CCI е в неутрална зона на часовата и четиричасовата графики.

USD/JPY
Долар/йена също направи колебливо движение вчера. Пазара изглежда е в консолидация сега. На четиричасовата графика все още имаме низходящ канал и очакванията са за низходящо продължение. Сигналите са неутрални в кратки срокове, но за предпочитане е низходящ сценарий с цел в района на 93.25. Въпреки това, ще трябва да обърнем внимание на съпротивата 94.65. Пробив над това ниво би трябвало да отслаби низходящия сценарий и да ни отведе в неясна търговска зона.

USD/CHF
Долар/франк имаше умерен низходящ моментум вчера. На дневната графика можем да видим, че двойката е все още заклещена в правоъгълника (1.0940-1.0590). Сигналите са неутрални засега. Вниманието ни остава върху опита за пробив на долната граница на правоъгълника около 1.0590. Пробив надолу ще доведе до по-нататъшен низходящ импулс. Обаче, ако двойката не успее да направи пробив и отскочи нагоре, очакваме възходяща сила обратно към съпротивата 1.0750.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *