„Тойота“ надгражда производството си в Америка

Автомобилостроителният гигант „Тойота“ планира да вложи свежи пари, приблизително над един милиард долара, за надграждане и разрастване на своите производствени мощности в американския щат Кентъки. Това съобщиха официално от компанията съвсем наскоро.

В това производствено звено на „Тойота“ се трудят над осем хилади служители, които сглобяват моделната линия на „Тойота Камри“ – изключително популярен и търсен масов  модел в САЩ. Пускането на пазара, а това означава и началото на производството на последната модификация на „Камри“, се създадоха условия за компанията да наеме допълнително около 700 нови работници, за да се отговори адекватно на производствените нужди за модела.

Заводът в Кентъки, САЩ, ще бъде първият такъв за „Тойота“, който ще внедри изцяло новата технологична платформа за производство на коли, която стъпва на нова глобална архитектура за моделите на японската фирма. Инвестицията на японската компания в разширяването на дейността си в Северна Америка е част от по-голям и амбициозен план, който ще покрие времеви хоризонт от минимум пет години.

Тези свои намерения „Тойота“ изложи публично в началото на годината, когато след стъпването си в длъжност новият американски президент разкритикува остро разкриването на производствени мощности в Мексико. Почти веднага след това от Тойота лансираха план за нови сериозни инвестиции в друго тяхно северномериканско звено в американския щат Индиана. Така „Тойота“ се адаптира към новите реалности на бизнес климата в САЩ след като стана ясно, каква ще бъде икономическата политика на новата американска администрация.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *