„Топлофикация-София“ с 15 млн. лв. загуба за 2007-ма

„Топлофикация-София“ е приключила 2007-ма година с 15 млн. лв. балансова загуба при общ приход от 365 млн. лв. и дългове на стойност 313 млн. лв. Това показват резултатите от финансовите анализи на общинските фирми.

Едно от придобилите скандална известност дружество – „Софийски имоти“ обаче отбелязва балансова печалба от 930 000 лева. Въпреки това от общината дават лоша оценка на финансовите му резултати за миналата година и се предлага да не бъде освободено от отговорност бившето му ръководство.

Дружеството „Трамкар”, придобило скандална известност, е завършило миналата година със загуба от 530000 лева. За него също се препоръчва да не се освобождава от отговорност старото му ръководство, а новото да изготви оздравителен бизнес план за тази година.

Отрицателна оценка за финансовото състояние е дадена и за дружеството „Галатея”, което стопанисва почивните ученически лагери. То е приключило миналата година със загуба от 408000 лева при печалба от 31000 лева предходната година.

Положителни са оценките за транспортните дружества, както и за Паркинги и гаражи. На охранителната фирма ”Егида” пък се препоръчва да преразгледа начина за сключване на договорите за наем към пазарни цени на контракти.

Освен това се препоръчва конната база на охранителите в Борисовата градина да се извади от капитала на фирмата и да се апортира в дружеството „Спортна София“, тъй като сега нямало приходи от съществуването на базата с коне, а преминавайки към спортното дружество би се експлоатирала по-рационално. Балансовите резултати на „Егида“ показват печалба от 97 хиляди лева за м.г при 61 хиляди лева печалба през 2006 г.
lev.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *