Топ 10 на германските технологични марки със сигурно бъдеще

След скандала с Volkswagenетикетът „Произведено в Германия“ остава в сянка,съобщава немският икономически вестникHandelsblatt. Представата за педантичността на немските инженери претърпя метаморфоза по време на дизеловия скандал. Въпреки това няколко немски технологични марки продължават да се радват на отлична репутация и се считат за особено устойчиви.

Това показва проучването „Произведено в Германия 4.0“ на консултантската компанияBrandtrust. За проучването са били интервюирани около 70 топ мениджъри, както и 3300 клиенти и купувачи.

В проучването са взели участие 33 германски марки, като са оценени според 10 критерия: възможността за налагане на по-високи цени, способността за адаптация, чувствителност към тенденциите, социална значимост, необходимост за клиента, развитие на марката, възможност клиентите да бъдат посланици на марката, гордостта на служителите от работата им за марката, способността да се разширяват продажбите непрекъснато и известността. Изнендата в изследването е, че немските производители на автомобилии катоAudi,BMW,PorscheиMercedesсе класират на средни позиции и дори не присъстват в топ 10. „Германските автомобилопроизводители са твърде бавни при установяването на нови бизнес модели“, казва авторът на изследването Юрген Гитъл. Следва класацията за 10-те германски технологични марки, които имат сигурно бъдеще.

На 10-то място еFestoс 66,4 точки. Швабската компания за автоматизация разполага с 17800 служители и има много доверие не само сред своите старши мениджъри, но и сред купувачите и клиентите си. На 9-то място еSiemensс 67,7 точки.Siemensсе превърна в първата технологична компания, която систематично разработи своя марка, обяснява авторът на изследването Юрген Гитъл. На 8-мо, 7-мо и 6-то място сред немските технологичните компании със сигурно бъдеще са съответноB.Braunс 68,4 точки,Boschс 68,5 точки иKukaс 69 точки.

На 5-то място е със 70,7 точки е Dräger. Компанията се развива основно в 3 области медицинска технология, сигурност и технологии за гмуркане. Особено при медицинската технология можем да обобщим, че компанията е в отлична позиция. На 4-то място е компаниятаViessmannсъс 70,9 точки.

Бронзовият медал в класацията е заBusch-Jäger, която събира 71,4 точки. Компанията е лидер в изграждането на електроника, както за дома така и за промишлеността. 2-рото място е Brose със 72,4 точки.Лидер сред немските технологични марки, които имат сигурно бъдеще еMieleс цели 72.9 точки. Компанията, чиито основни продукти са пералните, има не само успешно минало, но и бъдеще. Скокът при дигитализирането достига дори и до пералните машини.Mieleразполага с високо доверие сред клиентите, високи цени, които могат да проникнат на пазара. Ето защо марката е лидер в класацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *