Топ 10 на най-предпочитаните магазини за облекла в Германия

Всяка събота в почти всеки немски град картината е една и съща, съобщава немският икономически вестник Handelsblatt. Дали ще посетим който и да е град от север или юг, или от изток или запад, навсякъде във вътрешната част на немските градовете хората носят издути пазарски чанти. Това представлява съботният шопинг ден в Германия. Дори във времена, в които онлайн търговията процъфтява хората предпочитат да отидат и да си напазаруват в центъра на града. В списъка с пазаруването една стока е най-популярна и това е облеклото.

Дрехите, които избират хората най-често се избират не само заради модните тенденции и вкусове, но и заради марката. Германците имат ясни предпочитания показва „Запад-изток-изследване на марките за 2015 година“ направено от Института за приложен маркетинг и комуникационни проучвания (IMK). В изледването анкетираните е трябвало да отговарят на въпроса: „В кои магазини за дрехи или универсални магазини сте пазарували дрехи през последните 6 месеца?“ Отговорите са изненадващи. На върха стои традиционна немска марка за облекла. Следва и класацията на топ 10 сред най-предпочитаните търговски обекти за облекла в Германия.

На последното 10-то място е New Yorker, който събира само 12,9% от анкетираните. Една позиция по-нагоре с 15,6% е Esprit. На 8-мото място е Karstadt с 15,7%, или само с една десета повече от деветия в класирането. Седми в класирането е Kik с 16,3%. Известният по цял свят магазин за облекла S.Oliver e на 6-то място с 16,6%. Пети в класирането е Ernsting's Family със 17%. Предпочитанията на немските граждани за облекла нареждат Peek & Cloppenburg на 4-та позиция с 18,4%.

Следва и топ 3 сред финалистите. Бронзовият медал е за Galeria Kaufhof с 21,7%. Близо до върха на втора позиция е Hennes & Mauritz (H&M) със събрани 25% от анкетираните. Лидер в класацията с цели 43,9% е веригата за облекло C&A.

Управляващият директор на Института за приложен маркетинг и комуникационни проучвания (IMK) казва че резултатът на C&A не е изненадващ, тъй като: „В почти всички големи и средни градове в домовете на хората ние можем да открием дреха от марката C&A“. Тайната в лидерската позиция на C&A се дължи и на факта, че веригата предлага голямо разнообразие в облеклото – от ски облекло до стрийт стила, или дори традиционното облекло за Октоберфест.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *