Топ 15 на компаниите в Германия с най-доволни служители от заплатите си

Заплащането е решаващ фактор в удовлетворението от работата за повечето работници в Германия, съобщава немският икономически вестник Handelsblatt. Коя е компанията, чиито служители са най-доволни от заплатите си? Отговор на въпроса дава класацията на топ 15 от компаниите в Германия, чиито служителите са най-доволни от възнагражденията си.

Скалата за класиране на компаниите варира от 1 (много недоволни служители) до 5 (много доволни служители). Не само заплатата прави щастливи работниците в Германия. Удовлетворение те получават също и от специалните плащания, под формата на бонуси, почивки и коледни премии. Служителите остават доволни също и при възможности за обучение, отстъпките, които получават като персонал и вътрешните пенсионни схеми.

На последното 15-то място в класацията е компанията Оtto Group. Нейната оценка от страна на служителите е 4,2 точки. Резултатите в класацията са базирани на мнения представени на 14-ти август 2015 г.

На 14-то място е компанията T-Online с 4,2 точки. Също с 4,2 точки в класирането е Continental. Доставчикът е една от петте фирми в автомобилната индустрия сред първите 15. Тя заема 13-то място. Следващият представител от автомобилната индустрия е BMW, който е оценен средно с 4,3 точки от служителите си, което го поставя на 12-то място.

Единствената компания от САЩ, която присъства в класацията, е Microsoft. Тя събира 4,3 точки от анкетираните и е 11-та в класирането.

Evonik е на 10-то място. Химическият концерн предлага на своите работници вътрешни и външни възможности за обучение и по този начин събира 4,4 точки. Автомобилният концерн Audi събира 4,4 точки и затова заема 9 място. Една позиция по-напред (8-мо място) е компания от хранително-вкусовия сектор. Това е концернът REWE, известен със своите супермаркети, който събира 4,4 точки. Kaufland е на 7-мо място, като измества конкурента си REWE само с 0,1 пункта.

На 6-тото място е консултантската фирма Roland Berger. Тя успява да събере 4,5 точки от анкетираните служители. 5-ти в класирането е ZF Friedrichshafen също с 4,5 точки. В технологичния концерн служителите могат да се възползват от вътрешни пенсионни схеми и разпределение на печалбата. Ред е и на шведския концерн H&M. Той успява да събере 4,6 точки, което го класира на 4 място.

Бронзовият медал е за Lidl, който събира 4,6 точки. Също с 4,6 точки е и компанията, която е класирана на второ място в класацията. Това е автомобилният производител Volkswagen. Най-доволни от заплатите си и от придобивките, които работодателят им осигурява са работниците на Bayer. Със събрани цели 4,7 точки химичният концерн е лидер в класацията сред работодателите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *