Топ 20 на най-добрите американски градове за млади бизнес предприемачи

Когато младите предприемачи обмислят с какъв бизнес да се захванат, голямо значение има и това в кой град ще бъдат базирани.

Финансовото електронно издание NerdWallet направи класация на 20-те града в САЩ, които предлагат най-дружелюбна бизнес среда. Сред факторите са достъпът до финансиране, възможностите за работа в мрежа, местната икономика и разходите за живот.Местните икономики са оценени въз основа на доходите на глава от населението и безработицата, скоростта на развитие на града.

На първо място в списъка е Арлингтън, Вирджиния, където живеят най-голям процент млади хора, 74% от жителите на града над 25 години имат бакалавърска или по-висока степен. „Арлингтън оглавява класацията, тъй като е градът с най-високи доходи на глава от населението и с най-много фирми”, отбелязва анализаторът Срийкър Ящи. Три града от Средния запад също влизат в първата петица – Медисън, Уисконсин, Линкълн, Небраска и Минеаполис, Минесота. Първите два града предлагат най-добри условия за отпускане на бизнес кредити, безработицата в тях е ниска, а разходите за живот са малки. Минеаполис печели по точки с високата концентрация на жители на възраст от 25 до 34 г., по-голям брой предприятия на глава от населението и ниска безработица. „Медисън е с много благоприятна за бизнеса среда с ниска безработица, относително добър стандарт на живот и много млади, добре образовани хора”, посочва Ящи. По същите показатели сред първите пет града се нарежда и Денвър, Колорадо.

Голямата изненада при подреждането на класацията е, че градовете в Калифорния, така тясно свързани с бизнеса, не се представят особено добре по наблюдаваните показатели.

Смятаният за рай за бизнеса Сан Франциско дори не успява да се класира в Топ 20.
„Целта е младите предприемачи да правят малко разходи при стартиране на бизнес, а Калифорния изостава в това отношение. Слаби са и показателите като достъп до финансиране и ниво на безработицата”, отбелязва Ящи. Той препоръчва, когато стартиращите млади предприемачи избират къде да започнат бизнес, да обмислят внимателно географското положение, тъй като дружелюбната бизнес среда е един от най-благоприятните фактори за малките и микропредприятия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *