Трайков: Ако не излети самолет, виновни ще са ”Лукойл авиейшън”!

„Лукойл авиейшън“ е отговорникът, който трябва да бъде намерен, за щастие в момента нямаме такава ситуация, каза Трайков, цитиран от БГНЕС.На въпрос защо се стигна до такава ситуация, при която има само един доставчик на авиогорива за страната, Трайков отговори, че са го допуснали може би тези, които са сключили договора с „Лукойл авиейшън“ или тези, които не са спазвали закона.
„Правителството е тук, за да съблюдава спазването на правилата. Въпреки че отговорността не е наша, свидетели сте, че направихме всичко възможно да е сигурно, че има керосин от държавния резерв. На практика помагаме на „Лукойл авиейшън“. Тя е отделна компания, те имат изключителен договор с всички летища. Така че летищата имат пълно основание да си търсят правата от тях“, подчерта Трайков и добави, че днес работната групха има среща, за да обсъди ситуацията с горивата.
Хипотеза да не достигне гориво няма, ако има – ще се стигне до виновника, подчерта Трайков.
„Отговорността е на тези, които имат договори и трябва да ги спазват. Това е тест дали в България се спазват законите, тест дали сме в държава с пазарна икономика. Ако не издържим някой от тези два теста, тогава нацията ни има голям проблем“, откри Америка  Трайчо Трайков.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *