”Тракия” ще се окаже от най-евтините магистрали в Европа

Магистрала „Тракия“ може да се нареди сред най-евтините шосета не само у нас, но и в Европа. Това стана ясно вчера от думите на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.
Причина за очакванията му е евтината оферта, която предложи обединението „Магистрала Трейс“ за изграждане на отсечката от Стара Загора до Нова Загора – 138 млн. лв.
„Ако успеем да направим за толкова пари и останалите участъци, ще бъде феноменално“, коментира Плевнелиев. Според него, ако това стане, ще можем да се гордеем и в Брюксел, защото „няма да има друга магистрала, направена за такава себестойност“.
В четвъртък или най-късно в понеделник ще бъде обявена процедурата за участъка от Нова Загора до Ямбол. 2-3 седмици след това ще стартира поръчката и за отсечката от Ямбол до Карнобат.
Вчера български фирми изразиха опасения, че се затягат изискванията за фирмите, което ще затрудни българските компании. Например една от идеите е приходите на фирмите за последните три години да бъдат 230 млн. лв., а изискването в момента е за 200 млн. лв. Затова от Строителната камара провели спешна среща с министър Плевнелиев, но той не е потвърдил опасенията им.

в-к Сега

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *