Тримата изчезнали работници от склада край Петолъчката са мъртви?

По повод тримата изчезнали след инцидента там работници той обясни: „Почти сигурно е, че изходът е фатален, тъй като е намерен биологичен материал и теоретично няма как те да бъдат намерени живи“.
Със сигурност може да се каже, че тримата работници, които бяха издирвани след взривовете в склада за боеприпаси, не са между живите. Това потвърди пред Дарик радио и следователят Георги Илиев.
От мястото на взривените складове край пътния възел е открит и иззет биологичен материал, който веднага ще бъде изпратен за анализ в Националната криминална лаборатория. Това заяви впоследствие пред журналисти окръжният прокурор на Ямбол Георги Ханджиев. Ханджиев заедно с директора на ОД на МВР в Ямбол Генчо Иванов, двама следователи от Националната следствена служба и трима от ямболското следствие, влязоха по-рано в района на инцидента, информира БТА.
По повод откритието Калин Георгиев съобщи: „Намереният по време на огледа биологичен материал, както и кратерът на мястото на цеха с дълбочина между 4 и 6 метра, означава само едно – изходът за тримата работници е бил фатален“.
Днес криминалисти и съдебни медици са на терена на взривените складове край село Лозенец и извършват повърхностно прочистване. Състоянието на пострадалите, настанени в Ямболската болница, е стабилно и няма усложнения, увериха от лечебното заведение. Най-тежко раденията Мирослав Маринов все още е в реанимацията на Сливенската болница. Според директора на здравното заведение състоянието на пациента е стабилно. От взривната вълна метална кутия е ударила Маринов в гърба. Мъжът беше приет за лечение с четири счупени ребра и лъчева кост и с хемоторакс.
В 15.30 ч. днес беше отворен пътен възел Петолъчката.С цел избягване на инциденти в отсечката от до с. Лозенец е разрешено само транзитно преминаване. Категорично се забранява спиране и паркиране на МПС, информира АПИ. На обяд изтече 48-часовата забрана, която беше наложена допълнително. Поставени са и предупредителни табели в случай, че бъдат открити части от снаряди да не се докосват, а да се звъни на телефон 112.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *