Трите ленти отново на лов за рекорди

 
 
 

Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Напред към рекордни печалби!

2009 бе неблагополучна година за производителя на спортни стоки Адидас. Оборотът на фирмата падна с 6 на сто – на 10,4 млрд евро. Сега обаче в концерна отново властва оптимизъм, което се дължи най-вече на Мондиал 2010.

 

 
„Можем да бъдем сигурни, че 2010 ще бъде много по-добра година”, прогнозира шефът на Управителния съвет на Адидас Херберт Хайнер. Марката с прочутото лого с три ленти очаква особен бум от световното първенство по футбол в Южна Африка.
Само от Мондиал 2010 – 400 млн чиста печалба
Оборотът на Адидас от продажба на футболни пособия и артикули за фенове ще достигне през 2010 рекордната сума от 1 милиард и 300 милиона евро, смята Хайнер. Още през последното тримесечие на миналата година в сегмента футбол Адидас реализира плюс от 27 процента.
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Спад в оборота бележи и дъщерната фирма на Адидас
На най-голямото спортно събитие за годината концернът ще бъде доминиращата марка за спортни артикули. Адидас е официален спонсор, лицензиран партньор и доставчик на Мондиал 2010, както и на 12 национални отбора, включително и на страната домакин. От световното първенство по футбол концернът очаква чиста печалба от порядъка на 400-450 милиона евро.
Шефът на управителния съвет Хайнер се надява, че световното първенство в комбинация с евентуално цялостно съживяване на конюнктурата ще подпомогне и бизнеса на американската дъщерна фирма Рийбок, която залага на пласмента на артикули за жени и на фитнес-продукти.
Проблеми отвъд океана
Междувременно колекциите нa Рийбок са значително по-модерни и по-атрактивни, което обаче все още не носи желаната печалба.
Миналата година оборотът на Рийбок падна със 7,2 процента – на 1 милиард и 600 милиона евро. За известен период американската дъщерна фирма на Адидас дори е регистрирала и загуба, за чийто размер ръководството на концерна не дава информации.
 
 

Дойче веле

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *